X
تبلیغات
خواص داروهای گیاهی

خواص داروهای گیاهی

خواص نارگیل

میزان کالری نارگیل تازه در ۱۰۰ گرم ۱۵۶ می باشدو در خشک رنده شده آن ۵۵۰ می باشد.

نارگيل Coconut
نام علمی ‍Cocos nucifera
گياه شناسي
نارگيل در حدود سه هزار سال پيش در جنوب آُسيا كشت مي شده است . در حال حاضر درخت نارگيل در تمام مناطق استوائي وجود دارد .
مردم اقيانس آرام نارگيل را بعنوان يك غذاي اصلي مصرف مي كنند و از تمام قسمت هاي اين درخت استفاده مي برند . ضرب المثلي در اين مناطق وجود دارد كه مي گويد هر كس كه درخت نارگيل مي كارد براي خودش و براي بچه هايش ،‌لباس ،‌ظرف ،‌نوشابه ،‌غذا و خانه درست مي كند .
نارگيل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوري دومينيكين به كانادا وارد مي شود .مقدر بسيار كمي نارگيل در فلوريدا توليد مي شود كه به مصرف داخلي مي رسد
نارگيل درختي است كه بطور قائم بالا مي رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا يك متر مي رسد
برگهاي آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باريك و دراز است . طول برگچه ها حدود يك متر مي باشد . رنگ ها سبز روشن است
ميوه نارگيل مانند خوشه ، شامل چندين نارگيل با اندازه هاي مختلف است .
ميوه نارگيل كروي شكل است كه قسمت خارجي آن ضخيم و سفت و متشكل از الياف نباتي و داخل آن نيز صاف و سخت مي باشد . در قاعده نارگيل سه سوراخ ديده مي شود كه چشم هاي نارگيل ناميده مي شود . براي استفاده از مايع داخل نارگيل كه شير نارگيل ناميده مي شود اين سوراخها را بايد با جسم نوك تيزي باز كرد و مايع دارون آنرا بيرون آورد . سپس با چكش آنرا بشكنيد و ا گوشت داخل آن استفاده كنيد . البته مي توانيد بعد از بيرون كشيدن شير ، نارگيل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهايت بمدت نيمساعت قرار دهيد تا نارگيل خود را بشكند .
درخت نارگيل در هر سال حدود پنجاه عد نارگيل مي دهد . نارگيل هنگاميكه نارس است مقدر يبشتري شير دردولي بتدريج ميوه مي رسد مقدرشير آن كمتر مي شود .
براي خريد نارگيل هميشه ميوه اي را انتخاب كنيد كه سنگين باشد ضمنا آنرا تكان دهيد كه صداي شير داخل آنرا بشنوئيد زيرا نارگيل اگر بدون شير باشد حتما كهنه است و يا اينكه شيرش بيرون آمده و هوا كشيده و خراب شده است .
خواص داروئي:
گوشت سفيد نارگيل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و شير نارگيل كمي گرم و مرطوب است
1)نارگيل بدليل داشتن چربي زياد و مواد مغذي چاق كننده است
2)حرارت داخلي بدن را افزايش مي دهد
3)براي خوشبو كردن دهان مفيد است
4)ضعف كبد را درمان مي كند
5)براي برطرف كردن بواسير مفيد است
6)ادرار را زياد مي كند
7)درد مثانه را رفع مي كند
8)زخم هاي بدن را مداوا مي كند
9)كرم معده و روده ، مخصوصا کرم كدو را از بين مي برد
10)براي تقويت دستگاه هاضمه مفيد است
11)ريشه درخت نارگيل ضد تب و ادرار آور است
12)ريشه درخت نارگيل براي ناراحتي هاي كبدي مانند يرقان مفيد است
13)دم كرده ريشه درخت نارگيل براي معالجه اسهال خوني مفيد است
14)براي دفع سنگ كليه شير نارگيل را با برگ سنا مخلوط كرده و بنوشيد
خواص شير نارگيل
1-شير نارگيل هم ملين و هم ضد اسهال است
2-براي رفع اسهال خوني مفيد است
3-براي برطرف كردن آب آوردگي بدن از شير نارگيل استفاده كنيد
4-شير نارگيل ضد سم است
5-براي پائين آوردن تب مفيد است
6-براي معالجه بيماريهاي پوستي مفيد است
خواص روغن گوشت نارگيل
روغن نارگيل از تقطير گوشت سفيد نارگيل بدست مي آيد
1-براي معالجه بيماريهاي پوستي بكار مي رود
2-حافظه و هوش را تقويت مي كند
3-درد مثانه را رفع مي كند
4-كرم كدو و کرمهاي ديگر روده را دفع مي كند
5-در درمان كمر درد موثر است
6-معالج بواسير است
7-محرك نيروي جنسي است در ذیل به آن اشاره خواهد شد

+ نوشته شده در  جمعه سی ام بهمن 1388ساعت 23:42  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص پرتقال

 
میزان کالری در ۱۰۰گرم ۳۵ می باشد ودر آب گرفته آن ( یک لیوان ۱۱۰ می باشد)
پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته بانواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می باشد .
پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است كه بشر از آن استفاده می كرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریكا كشت می شود و آمریكا نصف كل محصول پرتقال دنیا را تولید می كند .
پرتقال اولیه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی درشت تر و شیرین تر شده است .
پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .

تركیبات شیمیایی:
پرتقال یكی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد . البته باید دقت كرد كه ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین می رود . اسانسی كه از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است .

در 100 گرم پرتقال پوست كنده مواد زیر موجود است :
Orange
آب                86  گرم
پروتئین           1 گرم
نشاسته         0/2 گرم
كلسیم           12 گرم
فسفر            40 میلی گرم
آهن              20 میلی گرم
سدیم           0/4 میلی گرم
پتاسیم          1 میلی گرم
ویتامین آ        200 میلی گرم
ویتامین ب 1    200 واحد
ویتامین ب 2    0/1 واحد
ویتامین ب 3    0/04 میلی گرم
ویتامین ث       50 میلی گرم

در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :

آب                        70 میلی گرم
پروتیئن                   1/5 میلی گرم
مواد چربی              0/2 میلی گرم
مواد نشاسته ای      25 میلی گرم
كلسیم                  160 میلی گرم
فسفر                   20 میلی گرم
آهن                     0/8 میلی گرم
سدیم                  3 میلی گرم
پتاسیم                210 میلی گرم
ویتامین آ              420 واحد
ویتامین ب 1         0/12 میلی گرم
ویتامین ب 2        0/1 میلی گرم
ویتامین ب  3       1 میلی گرم
ویتامین ث          135 میلی گرم

خواص داروئی:
پرتقال از بروز پوكي استخوان جلوگيري مي كند
پرتقال به دليل دارا بودن ويتامينC مواد حياتي لازم براي رشد و نمو تمام بافت هاي استخوان را داراست واز بروز پوكي استخوان جلوگيري مي كند. يك متخصص تغذيه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: ويتامينC موجود در مركباتي نظير پرتقال در بهبود زخم هاي سطحي و جراحات نقش موثري دارد. وي گفت: ويتامينc ازجمله ويتامين هاي محلول در چربي است كه به وفور در مركباتي نظير پرتقال و در سبزيجاتي مانند هويچ و گوجه فرنگي يافت مي شود. اين ويتامين علاوه بر التيام زخم هاي در ترميم نسوج پوست نيز نقش بسزايي دارد. وي خاطر نشان كرد: پرتقال خون را تصفيه مي كند و مانع از رسوب خون در جدار رگ ها مي شود
موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریكا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت كه علت اینكه سرطان معده در آمریكا كمتر از نقاط دیگر است این است كه مردم آمریكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می كنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .
1)دانشمندان سوئدی كشف كرده اند كه خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می كند .
2)خوردن پرتقال كلسترول را پائین می آورد .
3)پوست سفید پرتقال و ورقه های نازك بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای كاهش كلسترول خون است .
4)اسانس پرتقال ضد عفونت های میكروبی است .
5)پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سینه و ضد استفراغ است .
7)جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و كاهش درد مفید است .
8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
9)اسانس پرتقال را برای ضد عفونی كردن بكار می برند .
10)پرتقال خون را تمیز می كند .
11)برای برطرف كرده چین و چروك صورت وشادابی آن قسمت خوراكی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید .
12)از پرتقال برای كم كردن وزن می توانید استفاده كنید . طرز استفاده بدین صورت است كه یك عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسیم كنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه كنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه كرده و مجددا بمدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف كنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدار ایده آل درآید .
13)پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن می دهد و برای كسانیكه گوشت زیاد مصرف می كنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
14)برای استفاده بیشتر از مواد غذایی پرتقال بهتر است كه پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد كه اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می كند .
15)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر ماركت ها این خواص را ندارند .

مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .
بهترین دستوری برای کوچک شدن سیب آدم (انسان )
مبتلایان به بیماری غمباد که غده ی سیب آدم در گلوی آنها بزرگ شده است می توانند با مالیدن مقداری پوست نارنج یا پرتقال را کوبیده روی بر آمدگی غده مالیده و بگذارند مدتی بماند و اثر بسیار خوب آنرا مشاهده نمایند.
+ نوشته شده در  جمعه سی ام بهمن 1388ساعت 23:41  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص آناناس

  

                     

میزان کالری در ۱۰۰ گرم  ۴۵ می باشد و در کمپوت آن ۹۰ است

آناناس از آن دسته غذاهايى است كه خوردنش كمى مشكل است.
اما به شما تضمين مى دهيم كه همان لذتى را كه از خوردن يك قطعه شكلات مى بريد، بتوانيد از خوردن يك ليوان آب آناناس هم ببريد.

آناناس سرشار از ويتأمين ها و مواد مغذى مثل كلسيم، پتاسيم، فيبر و ويتامين ث است علاوه بر اينها بسيار كم چربى و كم كلسترول است.

اين خواص را مى توانيد از مصرف كمپوت آناناس، ميوه تازه آن، ميوه يخ زده يا حتى آب آناناس به دست آوريد.

يكى از خواص مهم آناناس كمك به ساخت استخوان هاى سالم و استحكام استخوان ها است.
آناناس غنى از منيزيم ماده معدنى اى است كه وجودش براى ساخت استخوان ها و ارتباط بافت ها ضرورى است.
آناناس باعث رشد استخوان ها در بدن جوانان و استحكام استخوان ها در پسران مى شود.
يك فنجان آناناس حدود ۷۳ درصد منيزيم مورد نياز روزانه بدن را تأمين مى كند، از ديگر خواص آناناس مى توان به نقش آن در بهبود سرماخوردگى و كاهش ميزان سرفه اشاره كرد. اكثر افراد هنگام سرماخوردگى ويتأمين ث يا آب پرتقال بيشتر مى خورند غافل از اين كه خواص آناناس نيز كمتر از آنها نيست.
«بروملين» موجود در آناناس باعث كاهش شديد سرفه يا توقف سرفه هاى شديد و كاهش ميزان لحاظ مى شود. پس هنگام سرماخوردگى خوردن آناناس را فراموش نكنيد. میوه و آبمیوه آن نیز مصارف خوراکی دارند

‌آناناس یک میوه گرمسیری شفابخش، بسیار لذیذ و با خواص فراوان است. آناناس منبع خوبی برای تهیه کلسیم، پتاسیم، آنزیم ‌بروملین ، فلورید، منگنز، فیبرهای قابل حل و ویتامینهای  A, B1,Cمورد نیاز بدن می باشد.

آناناس را از قدیم الایام در درمان زخمها به عنوان مرهم استفاده می کردند و از برگ آن نیز به عنوان وسیله‌ای برای پانسمان‌ ‌استفاده می‌کردند. در طب چینی نیز معتقدند که آناناس خاصیت خنک کنندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است. سالیان سال از آناناس در درمان بیماریهای روده استفاده می شد و این میوه را در برطرف کردن یبوست مفید می دانستند.

امروزه می دانیم که مصرف آناناس همچنین در درمان بیماری های عفونی نقش موثری دارد. مصرف آناناس موجب قوی شدن سیستم دفاعی بدن می شود و استخوان سازی و گردش خون را تقویت می کند.

آناناس منبع خوبی از فلورید است . فلورید رشد سلولهای سرطانی را کند می کند. مصرف آناناس برای افراد مستعد به سرطان، بسیار مفید است.

آناناس حاوی منگنز است و مصرف آن برای استخوانسازی بدن و سلامت استخوانها مفید است.

بر اساس تحقیقات نتیجه گرفته شده است مصرف روزانه 100گرم آناناس نیمی از نیاز روزانه فرد را به ویتامین‌ C برطرف می‌سازد. آناناس نقش موثری در بهبود سرماخوردگى و كاهش ميزان سرفه دارد.

آناناس منبع خوبی برای پتاسیم و بتاکاروتن است که مصرف آن‌ به مبتلایان به فشار‌ ‌خون توصیه می شود.

آناناس حاوی پکتین فراوان است این ماده کلسترول خون راپایین می آورد مصرف آناناس در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی مفید است. لازم به تذکر است که پکتین موجود در آناناس با پختن آناناس آزاد می شود.

آناناس حاوی ویتامین ث می باشد مصرف آناناس موجب تقویت سیستم دفاعی بدن می شود زخمها را شفا می بخشد و از بیماریهای قلبی و بیماری های چشمی پیشگیری می کند. لازم به تذکر است آناناس به صورت خام سرشار از ویتامین ث می باشد.

نکات خریداری آناناس:

آناناس از آن دسته میوه هایی است که با نگهداری طولانی تر رسیده نمی شود. موقع خریداری آناناس به بوی آن توجه نمایید هرچه آناناس بوی قوی تری داشته باشد شیرین تر و رسیده تر خواهد بود.

مصرف آناناس برای سلامت پوست توصیه می شود.
آناناس حاوی ویتامین‌ C و‌ ‌بتا کاروتن است و به همین دلیل باعث افزایش ساخت کلاژن و الاستین‌ (‌بافت پروتئینی پوست‌) می شود  و خون رسانی را به پوست افزایش می دهد، این خون رسانی بهتر به پوست موجب  رشد و ترمیم سلول‌ها می شود. مصرف آناناس موجب ترمیم و رشد سلولهای پوست می شود‌ ‌و در نتیجه پوست بافت تازگی و جوانی خود را حفظ می‌کند‌.
‌متخصصان جراحی پوست به بیماران مصرف آناناس را پس از جراحی توصیه می کنند خصوصا" افرادی که جراحی بینی داشته اند پس از عمل  ‌صورت آنها در بیشتر نقاط کبود شده و مدت طولانی نیاز است تا این کبودی‌ها برطرف‌ ‌شود، با خوردن مرتب آناناس این کبودی ها هرچه‌ ‌سریع تر رفع می شوند.

خوردن آناناس به اشخاصی که پوست آنان کوپروز فراوان‌ ‌ (عروق در زیر پوست کاملا پرخون است) دارند نیز توصیه می شود.آناناس حاوی آنزیمی به نام‌ ‌بروملین است که موجب حل شدن تجمعات سلول‌های خونی می شود و زخم ها را شفا می دهد.

آناناس لاغرکننده طبیعی

آناناس به طور طبیعی لاغرکننده است. آنزیم بروملین موجود در آناناس موجب هضم پروتئین ها در بدن می شود و به همین دلیل از آناناس در ساخت و تهیه قرص های لاغری نیز استفاده می شود.

خواص آناناس در آشپزی

از خواص دیگر آنزیم بروملین موجود در آناناس می توان از نرم نمودن بافت های گوشت نام برد بنابراین خواباندن گوشت سفت و ناپز در کنار آناناس قطعه قطعه شده موجب نرم شدن گوشت سفت و ناپز می شود. همچنین پختن گوشت با آناناس موجب نرم شدن بافتهای گوشت می شود.

ماسک آناناس

یک آناناس رسیده را پوست بگیرید و وزن آنرا اندازه بگیرید آناناس را خرد کرده و در مخلوط کن بریزید هم وزن آناناس الکل اتیلیک را اندازه بگیرید و سه قاشق سوپخوری روغن آفتابگردان را به آن اضافه نمایید مقداری از این ماسک را به مدت 20 دقیقه روی پوست خود بگذارید و سپس پوست خود را با آب نیمه گرم بشویید.

+ نوشته شده در  جمعه سی ام بهمن 1388ساعت 23:36  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص موز

 

       

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۷۰ می باشد و یک موز متوسط ۱۰۰ می باشد.

موز یکی از قدیمی ترین گیاهان کشت شده در دنیا بوده و احتمالاً از یک گونه وحشی مشتق شده است. در واقع موز یک گیاه شبه درخت است که می تواند به ارتفاع 9 متر هم برسد. در کتاب های طب سنتی با نام های «موز» و «طلح» آمده است. انواع آن را به انگلیسی Banana و Plantain گویند. گیاه آن از خانواده Musaceae می باشد.

مشخصات:

گیاه موز از گیاهان چند ساله علفی بزرگ است که شبیه درختچه می باشد، ولی ساقه های آن علفی است. برگ های آن بزرگ و به طول چند متر است که قسمت تحتانی آنها لوله شده و داخل یکدیگر پیچیده و تشکیل یک نوع ساقه کلفت را می دهند که در حقیقت دنباله تحتانی برگ های آن به هم پیچیده است. عرض برگ ها، 30 تا 50 سانتی متر می باشد و رنگ آنها سبز روشن است. برگ ها به طور گروهی در انتهای تنه برگی گیاه، چتر می زنند و گل آذین گیاه از بین برگ ها ظاهر می شود و میوه آن به شکل خوشه فشرده متشکل از دهها موز در می آید.

ترتیب باردهی آن به این نحو است که پس از هر باردهی برگ ها و ساقه از بین می روند و از قسمت زیرزمینی گیاه یک ساقه دیگری متشکل از برگ ها خارج می شود که آن هم پس از میوه دادن به نوبه خود از بین رفته، جای خود را به ساقه دیگری می دهد.

تکثیر موز از طریق پاجوش هایی است که از ریشه آن می زند و هنگامی که این پاجوش ها به ارتفاع 80 سانتی متر رسیدند، آن را جدا کرده و از فاصله 3 ـ 2 متر دورتر از بوته مادر می کارند. موز، بومی مناطق حاره خاور دور است و در جنوب ایران نیز ارقامی از آن کاشته می شود. میوه موز میوه ای است استوانه ای و قوسی که بسته به نوع موز به قطر 12 ـ 3 سانتی متر و به طول 30 ـ 5 سانتی متر است. رنگ پوست میوه معمولاً سبز مایل به زرد و یا زرد است که پس از رسیدن و مدتی ماندن، کمی قهوه ای می شود. در قسمت داخلی پوست، گوشت سفید شیرین و در بعضی ارقام بسیار معطر و لذیذ واقع است. در میوه موز معمولاً دانه رشد ننموده و وجود ندارد. معمولاً در حدود 40 درصد از موز را پوست و 60 درصد را گوشت تشکیل می دهد.

ترکیبات شیمیایی:

از لحاظ ترکیبات شیمیایی طبق تحقیقاتی که مؤسسه ملی قلب به عمل آورده در موز دو ماده شیمیایی بسیار مهم به نام های سروتونین و نوراپی نفرین وجود دارد. سروتونین عضلات صاف روده ها را تحریک می کند و نوراپی نفرین برای معالجه برخی از انواع بیماری های قلبی کاربرد دارد.

فواید کلیدی:

منبع غذایی مطلوب کم چربی و پرانرژی

کمک به حفظ مقدار قند خون

بهبود مشکلات مغزی و عصبی

کمک به کاهش فشار خون

حفاظت از ابتلا به بیماری های قلبی

موز به هنگام رسیدن تولید گازی به نام اتیلن می کند. در صورت مجاورت این گاز با سایر میوه ها، سبب رسیدن آنها می شود. برای جلوگیری از این فرآیند، موز را باید جدا از سایر میوه ها نگهداری کرد. در عین حال نیز از این خاصیت موز می توان برای رسیدن میوه هایی که هنوز کال هستند، استفاده مطلوب نمود.

در جدول 1 برخی مواد مغذی کلیدی

موجود در 100 گرم موز را مشاهده می کنید.
نرژی (کالری) 95
کربوهیدرات (گرم) 23
پروتئین (گرم) 3/1
فیبر (گرم) 1
پتاسیم (میلی گرم) 400
ویتامین ث (میلی گرم) 11
منیزیوم (میلی گرم) 34
مس (میلی گرم) 1/0
وی (میلی گرم) 23/0
هن (میلی گرم) 8/0
چربی (گرم) 3/0
یدفولیک (میکروگرم) 14
ویتامین ب 6 (میلی گرم) 3/0
ویتامین ب 1 (میلی گرم) 04/0
ویتامین ب 2 (میلی گرم) 05/0
نیاسین (میلی گرم) 7/0
کلسیم (میلی گرم) 10
فسفر (میلی گرم) 28
منگنز (میلی گرم) 7/0
دیم (میلی گرم) 1
ید (میلی گرم) 0027/0
ب (گرم) 74

چه مقدار مصرف کنیم؟

یک موز با اندازه متوسط، 11 درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال به پتاسیم را تأمین می کند. یک موز در روز به بهبود مشکلات عصبی و فراموشی در سالمندان کمک نموده و از یبوست پیشگیری می کند. (البته شرط اصلی برای دستیابی به این خاصیت، مصرف مقدار کافی آب در روز می باشد.)

انتخاب و نگهداری:

انواع دارای قسمت های سبز در ابتدا و انتهای خود، هنوز به طور کامل نرسیده اند. موزهای کاملاً زرد، رسیده تر بوده و انواع دارای لکه های قهوه ای در حداکثر رسیدگی خود هستند.

برای کند نمودن رسیدن موز آن را در یخچال نگهداری کنید و برای تسریع رسیدن موز، آن را در یک پاکت کاغذی یا لای روزنامه در دمای اطاق نگه دارید.

خواص موز:

ـ کاربرد سنتی

در طب سنتی هند موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.

میوه نارس و گل های پخته موز برای درمان بیماری قند مفید است. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی استفاده می شود و ساقه و ریشه آن برای رفع اختلالات خونی مفید است.

در چین بیشتر ریشه و شیره گیاه و میوه و گل آن مصرف درمانی دارد. در هندوچین از جوانه های انتهایی شاخه ها به مادران شیرده می دهند تا ترشح شیر آنها افزایش یابد. موز برای رفع ناراحتی های معده و اسهال های مزمن مفید است. در اندونزی از جوشانده میوه برای قطع خونریزی استفاده می شود. در آفریقا از جوشانده ریشه و پوست گیاه به صورت حمام گرم برای معالجه سرطان معده استفاده می گردد. در برزیل از برگ های جوان موز برای معالجه تومورها استفاده می شود. میوه موز برای درمان زخم های سرطانی مفید است.

در طب سنتی چین از موز برای نرم کردن روده ها و ریه ها و همچنین درمان یبوست و زخم های گوارشی استفاده می شده است.

کاربرد ویژه

منبع سریع انرژی:

یک موز رسیده که دارای نقاط و لکه های قهوه ای زیادی است، دارای حدود 23 گرم قند و 2 گرم نشاسته است. قند آن به سرعت هضم شده و جذب دیواره روده کوچک گشته و بدین طریق وارد جریان خون می شود. بنابراین موز یک میان وعده عالی پس از انجام ورزش است، زیرا در این هنگام سوخت سریع قند در طی یک ساعت فعالیت مورد نیاز می باشد تا به عضلات امکان بازسازی ذخایر کربوهیدراتی شان (گلیکوژن) را دهد.

به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود. همچنین افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند. موزهایی که به رنگ زرد هستند دارای شاخص گلیسمی متوسطی می باشند. (در شماره های قبلی با این شاخص آشنا شده اید، اما به عنوان یادآوری باید گفت که این شاخص نشان می دهد به ازای مقدار مشخصی از یک ماده غذایی مقدار قند خون چقدر بالا می رود و این شاخص نسبت به گلوکز که دارای شاخص گلیسمی 100 است سنجیده می شود.)

دیابت:

موز نارس برای افرادی که می خواهند مقدار قند خون خود را ثابت نگه دارند، از قبیل بیماران دیابتی، مفید است. یک موزی که غالبا سبز بوده و نواحی زرد کمتری در پوست خود دارد، دارای 2 گرم قند و 23 گرم نشاسته است. نشاسته آن که تحت عنوان «نشاسته مقاوم» شناخته شده است، به خوبی در روده کوچک هضم نمی شود. این ماده از روده بزرگ عبور نموده و پس از تجزیه توسط باکتری های روده، وارد جریان خون شده و به عنوان منبع انرژی به کار می رود. این تجزیه آهسته مواد نشاسته ای در موز نارس منجر به افزایش تدریجی و آهسته مقدار قند خون می گردد.

فراموشی در سالمندان:

کمبود پتاسیم سبب افسردگی و فراموشی می شود. افراد سالمند، از این نظر بسیار آسیب پذیر هستند، زیرا تمایل به مصرف میوه و سبزی های تازه در آنها کمتر است. موز رسیده که سرشار از پتاسیم می باشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز می باشد. یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان 11 درصد تأمین می کند.

فشار خون بالا:

به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است. پتاسیم موز به طرق مختلف به کاهش فشار خون کمک می کند. به این ترتیب که سبب تحریک بدن برای دفع نمک شده و همچنین سبب شل نمودن و انبساط رگ های خونی می شود و لذا قطر رگ ها زیاد شده و فشار جریان خون کاهش می یابد.

بیماری قلبی:

پتاسیم موز نه تنها از طریق کاهش فشار خون، بلکه به وسیله ممانعت از فعالیت رادیکال های آزاد مخرب و همچنین به وسیله پیشگیری از تشکیل لخته خون، به حفظ سلامتی قلب کمک می کند. دانشمندان هندی اخیرا کشف کرده اند که وجود موز نارس در خوراک موش های آزمایشگاهی مانع افزایش کلسترول بد خون (LDL) می شود. به علاوه موز سبب افزایش کلسترول خوب خون (HDL) می گردد. محققان این خاصیت را مدیون وجود مقدار زیادی الیاف گیاهی (فیبر) در موز نارس می دانند. به نظر می رسد که موزهای رسیده نیز به علت داشتن مقدار زیادی پکتین، کلسترول خون را کاهش می دهند. زیرا مقدار پکتین موجود در موز از سیب هم بیشتر است. لازم به ذکر است که پکتین نوعی فیبر محلول است که تأثیر آن در کاهش کلسترول خون به اثبات رسیده است.

نظر دانشمندان این است که در موز به طور مسلم یک عامل شفابخش نیرومندی وجود دارد که برای بهبود سلول های فرسوده زخم ها و همچنین جلوگیری از التهاب معده بسیار مفید است.

موز، سلول های پوششی سطحی معده را تقویت و مقاوم می کند و موجب می شود که سد مقاومی در برابر نفوذ عوامل زیان آور ایجاد گردد.

در مجموع می توان موز را از جمله میوه های بسیار مفید دانست و هرگز نبایستی از خواص شگفت انگیز آن غافل گردید.

یک دستور غذایی مفید:

بنیه موز

مواد لازم:

تخم مرغ، 1 عدد درشت

آرد، 150 گرم

روغن مایع، 1 قاشق سالادخوری

بکینگ پودر، 1 قاشق مرباخوری

شیر، 43 فنجان

نمک، به مقدار لازم

موز، 1 عدد درشت

طرز تهیه:

تخم مرغ را همراه کمی نمک با همزن می زنیم و سپس 1 قاشق سالادخوری روغن مایع را می افزاییم و کمی می زنیم. تدریجا آرد را به این مواد می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم.

بعد از اضافه کردن بکینگ پودر، همزمان در حال زدن با همزن، شیر را می افزاییم. خمیر حاصله باید نیم ساعت در درجه حرارت اطاق بماند. روغن را روی شعله کم می گذاریم و از ابتدا تا انتهای سرخ شدن بنیه ها، حرارت روغن باید کم باشد. موزها را که قبلاً به قطر 5/0 سانتی متر حلقه کرده ایم درون خمیر می گذاریم و صبر می کنیم تا کاملاً با خمیر آغشته شود. سپس از خمیر درآورده و در روغن می اندازیم. بنیه ها باید کاملاً طلایی شوند. به جای موز از سایر میوه ها و انواع سبزیجات نیز می توان استفاده نمود.

+ نوشته شده در  جمعه سی ام بهمن 1388ساعت 23:31  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص گردو

     

میزان کالری  در هر ۱۰۰ گرم ۱۴۰ می باشد ودر یک عدد آن ۳۰ است

گردو درخت زيبايي است كه ارتفاع آن ميتواندبه 20 متر برسد. مغز گردو داراي پروتئين،قند ،آب و ويتامين، املاح معدني و همچنين مواد چربي است. مقدار فسفر موجود در گردو با ماهي و برنج و حتي تخم مرغ نيز برابري ميكند. برگ و پوست گردو مقوي و تصفيه كننده خون است . برگها و پوست آن بخصوص بخاطر مادهءتلخ و تانن آن در مداواي بيماريهاي جلدي و خنازير مفيد واقع مي شوند .

مهمترين خواص گردو :

درمان ورم روده و معده: 15 تا 20 گرم برگ گردو را به مدت ده دقيقه در يك ليتر آب جوش دم كنيد، براي ورم معده و روده به به عنوان كرم كش 3 فنجان در روز از اين دم كرده را بنوشيد .

درمان خستگي و ورم : دم كردهء50 گرم برگ گردو در يك ليتر آب را در آب وان بريزيد اين حمام آرام بخش خستگي است و ورم را بر طرف مي كند همچنين در مورد مداواي سرمازدگي و بيماريهاي پوستي تجويز ميشود .

درمان ورم لثه ولوزه : دمكردهء فوق را به ميزان حجمش با آب رقيق كنيد و آنرا غرغره كنيد تا ورم لثه و لوزه شما درمان شود .

درمان كم خوني : جوشانده برگ يا پوست سبزگردو برابر تجويز فوق درمان كم خوني و ضعف است . 20 تا 30 گرم از پوست سبز گردو يا خشك آن را در يك ليتر آب به مدت يك ربع بجوشانيد و صاف كنيد و قبل از هر وعده غذا يك فنجان از آن را بنوشيد .

گردو درمان كننده بيماريهاي ريوي است.

گردو مسكن دل پيچه است.

اگر از گردو و عسل مربا درست كنيد براي اشخاص لاغر وتقويت و تحريك نيروي جنسي مفيد است.

مرباي گردو ملين بوده و آپانديس را تقويت مي كند.

خوردن گردو از تشكيل سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا جلوگيري مي كند.

پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است.

خوردن گردو براي تقويت جنسي مفيد است.

گردو را با انجير و موز بخوريد مقوي حواس و مغز است.

اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بماليد لثه و دندان را تقويت مي كند.

دم كرده برگ درخت گردو براي درمان ورم مفاصل مفيد است.

50 گرم برگ گردو را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت چند دققيه بجوشانيد اين جوشانده براي شست و شوي زخم ها و التيام انها بسيار مفيد است .

دم كرده برگ درخت گردو براي درمان ترشحات زنانه و بيماري سل مفيد است.

جوشانده برگ درخت گردو درمان كننده سر درد ، سرمازدگي و بيماريهاي پوستي است .

شيره قسمت سبز ميوه را اگر چند بار روي زگيل بماليد آنرا از بين مي برد.

قسمت سبز و تازه ميوه گردو را اگر با آب بجوشانيد و موهاي خود را با آن رنگ كنيد رنگ قهو ه اي به مو مي دهد .

برگ تازه درخت گردو حشرات موذي مانند بيد و ساس را از بين مي برد.

اگر زن حامله روزي يك عدد گردو بخورد پس از زايمان پوست شكمش زيبايي خود را حفظ خواهد كرد.

چون گردو داراي مس مي باشد بنابراين به جذب آهن در بدن كمك مي كند.

زيان گردو

به هيچ وجه نبايد در خوردن گردو افراط و از پنج عدد در روز بيشترمصرف بشود زيرابراي سلامتي زيان آور است . درضمن لثه ها و زبان و گلو را

مي آزارد. كسانيكه ناراحتي معده و كبد دارند نبايد گردو بخورند. افراد چاق نيز بايد از آن پرهيز كنند. خوابيدن در زير درخت گردو به علت صدور فراوان گاز كربنيك در شب خطر ناك است.
گردو

گردو درخت زيبايي است كه ارتفاع آن ميتواندبه 20 متر برسد. مغز گردو داراي پروتئين،قند ،آب و ويتامين، املاح معدني و همچنين مواد چربي است. مقدار فسفر موجود در گردو با ماهي و برنج و حتي تخم مرغ نيز برابري ميكند. برگ و پوست گردو مقوي و تصفيه كننده خون است . برگها و پوست آن بخصوص بخاطر مادهءتلخ و تانن آن در مداواي بيماريهاي جلدي و خنازير مفيد واقع مي شوند .

مهمترين خواص گردو :

درمان ورم روده و معده: 15 تا 20 گرم برگ گردو را به مدت ده دقيقه در يك ليتر آب جوش دم كنيد، براي ورم معده و روده به به عنوان كرم كش 3 فنجان در روز از اين دم كرده را بنوشيد .

درمان خستگي و ورم : دم كردهء50 گرم برگ گردو در يك ليتر آب را در آب وان بريزيد اين حمام آرام بخش خستگي است و ورم را بر طرف مي كند همچنين در مورد مداواي سرمازدگي و بيماريهاي پوستي تجويز ميشود .

درمان ورم لثه ولوزه : دمكردهء فوق را به ميزان حجمش با آب رقيق كنيد و آنرا غرغره كنيد تا ورم لثه و لوزه شما درمان شود .

درمان كم خوني : جوشانده برگ يا پوست سبزگردو برابر تجويز فوق درمان كم خوني و ضعف است . 20 تا 30 گرم از پوست سبز گردو يا خشك آن را در يك ليتر آب به مدت يك ربع بجوشانيد و صاف كنيد و قبل از هر وعده غذا يك فنجان از آن را بنوشيد .

گردو درمان كننده بيماريهاي ريوي است.

گردو مسكن دل پيچه است.

اگر از گردو و عسل مربا درست كنيد براي اشخاص لاغر وتقويت و تحريك نيروي جنسي مفيد است.

مرباي گردو ملين بوده و آپانديس را تقويت مي كند.

خوردن گردو از تشكيل سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا جلوگيري مي كند.

پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است.

خوردن گردو براي تقويت جنسي مفيد است.

گردو را با انجير و موز بخوريد مقوي حواس و مغز است.

اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بماليد لثه و دندان را تقويت مي كند.

دم كرده برگ درخت گردو براي درمان ورم مفاصل مفيد است.

50 گرم برگ گردو را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت چند دققيه بجوشانيد اين جوشانده براي شست و شوي زخم ها و التيام انها بسيار مفيد است .

دم كرده برگ درخت گردو براي درمان ترشحات زنانه و بيماري سل مفيد است.

جوشانده برگ درخت گردو درمان كننده سر درد ، سرمازدگي و بيماريهاي پوستي است .

شيره قسمت سبز ميوه را اگر چند بار روي زگيل بماليد آنرا از بين مي برد.

قسمت سبز و تازه ميوه گردو را اگر با آب بجوشانيد و موهاي خود را با آن رنگ كنيد رنگ قهو ه اي به مو مي دهد .

برگ تازه درخت گردو حشرات موذي مانند بيد و ساس را از بين مي برد.

اگر زن حامله روزي يك عدد گردو بخورد پس از زايمان پوست شكمش زيبايي خود را حفظ خواهد كرد.

چون گردو داراي مس مي باشد بنابراين به جذب آهن در بدن كمك مي كند.

خواص روغن گردو :

روغن گردو: روغنى است با رنگ طلايى و طعم مطبوع گردو، حاوى امگا3 (داراى اسيدهاى چرب اشباع نشده ، بازكننده عروق و برطرف كننده چربى هاى مضر است.

روغن گردو درمان كننده دردهاي مفاصل است و جذب مواد غذايي را آسان مي كند.
براى رفع درد مفاصل 4 قاشق غذاخورى به صورت استعمال خارجى مصرف مى شود.

زيان گردو

به هيچ وجه نبايد در خوردن گردو افراط و از پنج عدد در روز بيشترمصرف بشود زيرابراي سلامتي زيان آور است . درضمن لثه ها و زبان و گلو را

مي آزارد. كسانيكه ناراحتي معده و كبد دارند نبايد گردو بخورند. افراد چاق نيز بايد از آن پرهيز كنند. خوابيدن در زير درخت گردو به علت صدور فراوان گاز كربنيك در شب خطر ناك است و کشنده است .

+ نوشته شده در  جمعه سی ام بهمن 1388ساعت 23:22  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص تربچه

ترب و تربچه Radish
نام علمی Raphanus sativus

میزان کالری در هر عدد ۲ می باشد ( و میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ترب ۲۵ می باشد )


ترب گياهي است يكساله كه ارتفاع ساقه آن تا يك متر مي رسد . برگهاي آن پهن ، ناصاف ، كرك دار و با بريدگيهاي نامنظم مي باشد . گلهاي آن برنگ سفيد ، زرد روشن ، آبي روشن و بنفش است كه درانتهاي شاخه ظاهر مي شود .
بطور كلي دو نوع ترب وجود دارد :
1- ترب سياه كه معمولا در پائيز برداشت مي شود .
2-تربچه كه به رنگهاي مختلف قرمز و وصورتي و بصورت هاي دراز و گرد وجود دارد .
خواص داروئي:
ترب از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و از زمانهاي بسيار قديم براي درمان بسياري از بيماريها بكار مي رفته است .
1)ترب براي دفع سنگهاي صفراوي مفيد است .
2)ترب در بعضي از اشخاص توليد گاز و آروغ مي كند و تخم آن گاز و نفخ را از بين مي برد .
3)ترب براي درمان نقرس و روماتيسم مفيد است .
4)برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا كمك مي كند .
5)آب برگ ترب براي تقويت چشم مفيد است .
6)ترب براي درمان يرقان مفيد است .
7)تخم ترب درد را تسكين مي دهد .
8)در صورت مسموميت غذايي مقداري تخم ترب را همراه با سكنجبين به بيمار بدهيد باعث استفراغ مي شود و معده را پاك مي كند .
9)براي مداواي زخم هاي بدن از ترب و عسل ضماد تهيه كرده و روي زخم بگذاريد .
10) دم كرده ترب ادرار آور است و براي درمان حبس البول بكار مي رود .
11)تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .
12)اگر دست يا پاي شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانيد و بگذاريد تا كمي سرد شود بطوريكه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در اين جوشانده قرار دهيد .
13)دم كرده ريشه ترب تقويت كننده بدن است .
14)براي دفع سنگ كيسه صفرا و سرفه هاي تشنج آور از ترب بصورت زير استفاده كنيد :
در يك ترب بزرگ حفره اي ايجاد كرده و همچنين در ته آنهم سوراخ ريزي بوجود آوريد بطوريكه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقداری شكر در حفره ريخته و آنرا با آب پر كنيد و ترب را در دهانه شيشه يا استكاني قرار دهيد كه آب آن قطره قطره از سوراخ ريز ته ترب خارج شده و در داخل شيشه يا استكان پر شود . اين آب را چند بار در روز بنوشيد .
15)خوردن تخم ترب ترشح شير را زياد مي كند .
16)جوشانده ترب براي درمان اسهال خوني مفيد است .
17)تخم ترب اشتها آور است.
18)براي از بين بردن تب، تخم ترب را دم كرده و به بيمار بدهيد .
19) تخم ترب بصورت ضماد براي ورم پستان در مادران شيرده استفاده مي شود . خوراکی

+ نوشته شده در  جمعه سی ام بهمن 1388ساعت 23:4  توسط حبیب اله گلفام  | 

جواب نظر های ارسالی

با سلام به جمشید آقا

در وحله اول جناب عالی به پزشک متخصص پوست مراجعه فرمایید

اما در طب قدیم چنانچه فردی دچار عارضه دو رنگی پوست می شد آن پزشک ایشان را دعوت به خوردن  مواد حاوی رنگ دانه ها می نمود

میوه های حاوی رنگدانه شامل : هویج . لبو . برگ کلم قرمز . توتفرنگی . آلبالو و کلا میوه هایی که دارای ویتامین E و A هستند 

 چنانچه شما به گیاه و یا عرق غاز یاغی ( به زبان ترکی ایاغی ) دست رسی داشته باشید این گیاه برای بیماری برص بسیار مفید و معالجه دهننده این بیماری میباشد .

امیدوارم توانسته باشم اطلاعات خوبی به جنا بعالی داده باشم .

 

+ نوشته شده در  جمعه سی ام بهمن 1388ساعت 22:4  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص انبه

Anbeh

میزان کالری انبه هندی در یک عدد متوسط ۱۲۰می باشد

به فارسى به من ( انبه ) مى گويند و اعراب آنرا معرب كرده  ( نبج  )  خوانده اند در كتب قديمى ( موانبه ) و نغزك نيز ذكر شده است .
زادگاه اوليه من هندوستان و نواحى  استوايى است و اكنون در بلوچستان است .

انبه نه تنها میوه خوشمزه ای است، بلکه غنی از ویتامین ، املاح و آنتی اکسیدان  هاست. دارای فیبر زیادی است، ولی کالری و سدیم  آن کم است. فاقد کلسترول  و چربی اشباع است.

 انبه یکی از منابع غنی و  یتامین A  است. همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C  ، ویتامین B ، پتاسیم ، کلسیم  و آهن  است. ویتامین A  در تقویت بینایی چشم  و حفظ سلامتی دندان ها  ، پوست  ، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد.

نصف میوه ی انبه ی متوسط معادل یک واحد میوه است و70 کالری انرژی دارد. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه می باشد .

غرغره ى اين عصاره ، مخلوط با كمى آب جهت  دردگلو و اورام لوزتين بكار مى رود.

 پوست من داراى 15 تا 18 درصد تانن است ، و يك  قاشق چاى خورى كوبيده آن دو مرتبه در روز براى معالجه اسهال كافى است ، برگ هاى مرا  در هندوستان به يك دسته از پستانداران كه سم آنها دو شقه است مى دهند و از ادرار آن  ها رنگ زردى مى گيرند كه در رنگرزى و نقاشى بكار مى رود، صمغ درخت من كمى در آب حل  مى شود و از انواع صمغ عربى است .
درخت من از بزرگتر از درخت گردو است . ميوه من  ابتدا گس و بعد ترش ‍ مى شود، و در اثر زياد ماندن در روى درخت ، كم كم شيرين مى  گردد.
ميوه من بوى خوشى نظير عنبر دارد، مقوى جسم و روح و اعضاى دستگاه گوارش  است . كليه و مثانه را باز و تقويت مى كند - دهان را خوشبو كرده ، و رنگ چهره را  باز مى كند. براى خفقان سرفه - سياه سرفه - تنگ نفس و انواع سردرد و معالجه اسهال و  دردهاى قولنجى زياد تجويز مى شود. مسكن عطش بوده ، اشخاص لاغر را فربه مى نمايد. پيشاب آور و ملين است . زياده روى در خوردن من براى صاحبان مزاج گرم خوب نيست ، و  خوردن من در شكم خالى ناراحت كننده مى باشد مخصوصا نبايد ترشى مرا در موقع گرسنگى  خورد، بلكه بهتر است ، آنرا در نيمه دوم غذا، يعنى موقعى كه التهاب گرسنگى خوابيد  همراه با خوراك تناول نمود. مربا و ترشى من ، براى تقويت معده اثرى نيكو دارد.

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 14:45  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص با بونه

        

با بونه طبیعت گرم دارد .

ضد جوش . ضد خارش . مقوی معده ضد عفونی کننده . تقویت کننده اعصاب . شفاء بخش تنگی نفس .

ضد سنگ مثانه . مقوی دماغ و اعصاب و مقوی قوای بدن . ضد سم . ادارار آور . زیاد کننده شیر مادران

زیاد کننده عرق بدن . قا عده آور . مسکن سر درد . ضد آبریزش بینی . از بین برنده بقایای ورم . برای درد سینه و جگر بسیار مفید است . برای باز شدن عادت ماهانه زنان نیز تجویز می شود . برای این کار نشستن در جوشانده این گیاه موثر است .

نکته : برای خانمهای باردار بسیار خطر ناک است ) لطفاً استفاده نفرمایید.

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 14:28  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص فلفل

 

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۲۲ می باشد

فلفل طبیعت گرم دارد.

برای معالجه بی حسی و فلج فلفل را بکار برید . تقویت کننده حافظه . مسکن درد ها ی  عصبی . اگر در دندان کرم خورده ریخته شود از پیشرفت کرم خوردگی جلو گیری خواهد کرد .

از بین بردن غلظت خون - ضد جذام . پاد زهر خوبی و هزاران خاصیت دیگر که کمتر کسی از آن خبر دارد.

توجه

فلفل برای کبد ضرر دارد . برای خانمها ی بار دار خوب نیست .

زهکش خوبی برای بلغم و ضد زهر است  و بلغم را از بین خواهد برد . به هضم غذا کمک می کند .

برای پیران و اشخاص سد مزاج بسیار مفید است . پیران با خوردن فلفل رنگ چهره ی خود را سرخ می کنند و معده شان را گرم می سازنند.

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 14:17  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص آلبا لو

میزان کالری در هر ۱۰۰گرم ۶۰ می باشد ودر کمپوت آن ۹۰ است

آلبا لو طبیعت خنک دارد .

این میوه دارای و یتامین های - آ ب - د - ث - می باشد .

ضد چاقی و نعمت بزرگی برای چاقها می باشد . در هسته و دم  این میوه خواص بسیاری وجود دارد.

ماسک آلبا لو و برادر این میوه که گیلاس باشد برای زیبا یان بسیار مفید است .

در آلبالو منیزیم - کلسیم و آهن زیادی وجود دارد و کمی هم دارای سدیم و پتاسیم و روی و فسفر که ترشی خون را پائین می آورد . ادارار را زیاد می کند و برای مبتلایان به نقرس - رماتیسم - درد مفاصل و تصلب شراین غذای مفید ی می باشد .

این میوه خدا دادی صفرا بر خوبی است - قی و اسهال صفراوی را درمان می نماید - عطش و التهاب را کم می سازد و دوست خوبی برای معده و کبد است ( میوه خشک آلبالو کمی قابض است )

بیمارانی که مبتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند می توانند مغز هسته این میوه را  گرفته  با یک دهم وزنش و با رازیانه جوشانده ومیل نمایند به لطف خداوند این بیماری از بین خواهد رفت انشاء الله .

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 14:5  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص کرفس

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۱۳ می باشد

کرفس طبیعت گرم دارد .

درمان روماتیسم . مسکن اعصاب . شستشوی کلیه ومثانه . مدر . بازکننده عروق . کمک در دفع سنگهای اداراری . برای رفع پیچش معده مرا به دیگران توصیه کنید .

در کرفس ویتامین ها ی آ . ب - ث - و املاح سدیم - پتاسیم - فیفر و آهک نهفته است - عطر مطبوع ُ طعم گوارا و خواص انکار نا پذیر در بین سبز یها ممتاز کرده است

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 11:31  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص پونه

پونه طبیعت گرم دارد .

ضد سیاه سرفه و گریپ . خلط آور . بادشکن . ضد قابض . باز کننده عروق . ضد عفونی کننده و محلل .

در تابستان اگر می خواهید عطش شما از بین رود پونه با خیار و سرکه سفید میل کنید ضمن اینکه عتش

خود را از بین برده جگــــــر خود را شفاف کنید این کار برای آنانی که چربی دارند بسیار عالی است .

درمان سرما خوردگی . زکام . سردردها . مشکلات گوارشی . کم کردن تب . ضد گلو درد . درمان حالت تهوع . دردهای قاعدگی و بی خوابی . تقویت بدن بسیار مفید است .

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 11:28  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص شیرین بیان

شیرین بیان طبیعت گرم دارد .

درمان قاطع زخم معده و اثنی عشر . ضد سرفه . صفرا بر . بر طرف کننده گرفتگی صدا . ضد ترشی معده . مفید برای ورم های چشم و گلو و بینی . ( نیم ساعت قبل از غذا میل فر مایید )

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 11:23  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص گلاب

گلاب طبیعت گرم دارد .

نشاط آور . معطر . جهت رفع خستگی . مقوی اعصاب و قلب . رفع خلط خون . سخت کننده لثه . درد چشم و حرارت آنرا کم می کند . خوش طعم نمودن خورشت و بعضی از غذا ها ( لطفاْ انها یی که سرما خوردگی دارند استفاده ننمایند )

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 11:19  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص یونجه

یونجه طبیعت گرم دارد :

چاق کننده . نیروبخش . معالج رعشه و ناراحتیهای عصبی . تصفیه خون . کاهش دهنده قند خون . سر شار از ویتامین آ . سی . دی . می باشد . جلو گیری از خونریزی . جهت رشد اطفال . در ترک اعتیاد بسیار موثر است ( به علت داشتن سا پو نین بسیار ) از اول بهار تا پایان خرداد ماه هر سال این گیاه وجود دارد .

 

پاسخ مراجعه کننده گان گرامی ( بله از این گیاه از نوع طبیعی ) وحشی جهت چربی خون استفاده نمود ( و از بذر پیازچه جهت این بیماری به صورت دم کرده ستفاده نمایید.

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 11:15  توسط حبیب اله گلفام  | 

پاسخ به نظر بینند گان عزیز

۱ - آقا ی آرش سلطانی  از درخصوص اینکه آیا بیماران دیابتی می توانند از لبو استفاده نمایند به عرض جنا بعالی براسنم که خیر متاسفانه این بیماران نباید استفاده نمایند( لطفاْ میل نکنند )

اما در کتاب طب الرضا آمده است به نقا از حضرت ( ع ) فرمودنده اند که به مریضهای خود جغندر بخوارنید زیرا در آن شفاء است و هیچ دردی با آن نیست . و حقیر امیدوارم بحق خود امام رضا ( ع ) همه بیماران شفاء عنایت فر ماید. و درخصوص زادگاه اصلی این گیاه نمی دانم و امیدوارم که بتوانم زادگاه اصلی این گیاه را پیدا نموده و عرض جنابعالی برسانم ام در ایران و مخصوصاْ جا یی که کارخانه قند وجود دارد کشت این گیاه بسیار آسان و تئلید می شود و در اکثر مناطق ایران کشت می شود ( لرستان . خوزستان . خراسان . اصفهان . آذر بایجان ........

۲ - آقای سهیل عزیز پاسخ جنا بعالی هم با پاسخ آقای سلطا نی چنا نچه مورد قبول واقعه شده باشد عرض نمودم .

۳ - تشکر از آقا میلاد گل که اینجا نب را شرمنده نموده است خیلی ممنونم انشاءالله موفق باشید .

 

 ۴ - بله دم کرده این گیاه خدا دادی بسیار عالی می باشد و دم کرده بذر پیازچه بسیار عالی است .

انشاء الله موفق و موید باشید .

+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و نهم بهمن 1388ساعت 10:28  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص گل گاو زبان

گل گاو زبان  طبیعت گرم دارد

تقویت کننده قلب و اعصاب است . مسکن قوی بوده مفید ورم کلیه می باشد . جهت شا دابی پوست صورت بسیار مفید است . ضد انگل و مسکن درد های عصبی و عضلانی می باشد . ارام بخش است اعضای بدن را تقویت می کند . روح و روان انسان را با نشاط می  سازد

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 15:57  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص چغندر ( لبو )

میزان کالری برگ این گیاه در ۱۰۰گرم ۳۰ می باشد

خام لبو به اندازه عسل خاصیت دارد . درمان بی دریغ رعشه است . درد مفاصل و نقرس را درمان می کند . خوردن آب برگ این گیاه مسکن سر درد و دندان درد است . و آنها ی که از شوره مو رنج می برند علاج ناراحتی خود را در این گیاه خواهند یافت .

گیاه شناسان قدیم ایران بیخ مرا از دسته میو ه ها و سبز یها جدا کرده و جزو هو یجها شمرده اند ولی برگ من در دسته سبز یها ست . برگ من سحر گاه بی مزه و شامگاه شیرین می شود . زیرا در روز با کمک نور آفتاب قند می سازم و شب بتدریج آنرا جهت ذخیره به بیخ خود که انبار من است می فرستم و به همین جهت است که اگر بر گ مرا صبح بچینند و میل نمایید جزء سبز یها ی حنک بوده و عصر خنکی کمتری دارم و خیلی متاسفم که شما نمی توانید برگ و بیخ مرا خام خام میل نمایید .

توجه داشته باشید لبو به هضم غذا کمک می کند و التهاب معده را فرو می نشاند مفید ترین اعضای این گیاه برگ و ساقه  آن و سپس  بیخ آن  که پخته آن لبو نام دارد .

خام لبو به اندازه عسل خاصیت دارد . درمان بی دریغ رعشه است . درد مفاصل و نقرس را درمان می کند . خوردن آب برگ این گیاه مسکن سر درد و دندان درد است . و آنها ی که از شوره مو رنج می برند علاج ناراحتی خود را در این گیاه خواهند یافت .

گیاه شناسان قدیم ایران بیخ مرا از دسته میو ه ها و سبز یها جدا کرده و جزو هو یجها شمرده اند ولی برگ من در دسته سبز یها ست . برگ من سحر گاه بی مزه و شامگاه شیرین می شود . زیرا در روز با کمک نور آفتاب قند می سازم و شب بتدریج آنرا جهت ذخیره به بیخ خود که انبار من است می فرستم و به همین جهت است که اگر بر گ مرا صبح بچینند و میل نمایید جزء سبز یها ی حنک بوده و عصر خنکی کمتری دارم و خیلی متاسفم که شما نمی توانید برگ و بیخ مرا خام خام میل نمایید .

توجه داشته باشید لبو به هضم غذا کمک می کند و التهاب معده را فرو می نشاند مفید ترین اعضای این گیاه برگ و ساقه  آن و سپس  بیخ آن  که پخته آن لبو نام دارد .

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 15:38  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص شلغم

میزان کالری در ۱۰۰ گرم ۲۵ می باشد

شلغم داروی هر دردی

شلغم از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است . خواص شلغم انقدر زیاد است که می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می دانستند که این گیاه چقدر فایده دارد تمام باغچه های منزل خود را شلغم می کاشتند و هر روز ه از آن استفاده می کردند.

شلغم گیاهی است با برگها ی نا صاف و برید گیهای زیاد به رنگ سبز و سفید . ریشه آن غده ای و به شکل های گرد و یا دراز به رنگ سفید با لکه های بنفش می باشد .

خواص داروئی

مقوی است . اشتها آور است . ضعف جنسی را درمان کرده و اسژرم را زیاد می کند . سرفه را تسکین می دهد. تخم شلغم را اگر سرخ کرده و بخورید برای ضعف جنسی موثر اسا . ترشی شلغم بهترین نوع ترشی است  زیرا مقوی معده و روده ها است و اشتها آور می باشد .

ترکیبات شیمیایی در ۱۰۰ گرم

آب ۹۱ گرم .ژروتئین ۱ گرم . مواد چربی ۰۲ گرم . مواد نشاسته ای ۶۶ گرم . کلسیم ۴۰ میلی گرم . فسفر ۳۰ میلی گرم . آهن ۰۵ میلی گرم . سدیم ۵۰ میلی گرم . ژتاسیم ۲۷۰ میلی گرم . ویتامین ب ۱ ۰۰۴ میلی گرم . ویتامین ب ۲ ۰۰۷ میلی گرم . ویتامین ب ۳ ۰۶ میلی گرم . ویتامین ث ۴۰ میلی گرم .

و بالا خره سعی کنید که در زمستان برای ژیشگیری از سرما خوردگی و بیما ریهای تنفسی اقلاْ چند بار در هفته شلغم میل کنید ( البته شلغم خام خواص بیشتری از شلغم ژخته دارد بشر طی که معده شما را ناراحت نکند .

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 14:50  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص دارچین

 

گیاه دارچین

دارچین طبیعت گرم دارد

مقوی اعصاب ُ تقویت کننده قوای عمومی بدن است ُ از بین برنده بوی بد دهان است .

دارچین از گذشته های دور در دنیا بکار میرفته در مصر حتی قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلف مصرف می شده است .

دارچین ژوست درختی است که تا ۱۰ متر ریشه می کند برگ این درخت سبز و سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید می باشد . ژوست این درخت را کنده و معمو‌لا ْ ژودر می کنند و در غذا  و یا به عنوان چای از آن استفاده می کنند.

دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد و اثر مهم دیگر دارچین ژائین آوردن تب می باشد.

دارچین رگها را باز می کند و اثر خوبی در بهبود گردش خون دارد .

دارچین معده را تمیز و ارام و قوی می کند . بنابر این اگر ناراحتی معده دارید حتماْ از دارچین استفاده کنید .

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 14:16  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص کاهو

میزان کالری در یک برگ درشت ۳ می باشد ودر ۱۰۰گرم آن ۱۷ می باشد.

آشنایی با خواص کاهو

کاهو یکی از پر مصرف ترین سبز یجات دنیا می باشد که تاریخ کهنی نیز دا رد

ارزش غذایی این گیاه

کاهو سر شار از بتا کاروتن ، اسید فولیک ، ویتامین ( سی ) ، مقدار کمی ویتامین های ب ۱ ، ب ۲ ،   ب ۳ ، و ب ۵ ، ویتامین ایی ، کلسیم ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، آهن ، مس و روی است .

خواص در مانی کاهو

کاهو یک مسکن و آرام بخش طبیعی است و به خاطر اینکه دارای مقدار کمی از ماده شیمیایی لاکتوسین است ، مصرف زیاد آن سبب رخوت و سستی می شود .

کاهو بر خلاف انتظار از جمله سبزیجاتی است که معده را تقویت می کند ، در ضمن ادارار آور بوده و یبوست را نیز از بین می برد .

کاهو دارای آهن فراوان است و به عمل خون سازی بدن کمک می کند .

به بانوان شیرده توصیه می شود که کاهو بخورند چون شیر را زیاد می کند .

کاهو برای درمان ساه سرفه ، رماتیسم ، برونشیت ، تشنج ، تپش قلب ، یرقان ، انسداد مجاری طحال و کبد مفید بوده و همچنین تصفیه کننده خون می باشد .

برای رفع سرف و درد سینه کاهو را بپزید و بخورید و اگر شب ها از مشکا بی خوابی رنج می برید ، پیش از خواب کاهو بخورید

۱۰۰ گرم کاهو چه دارد

انرژی ۲۰کیلو کا لری ، پروتین ۲ . ۱ گرم ، کربو هیدات ۳.۳ گرم ، فیبر ۱ گرم ، ویتامین سی ۲۴ میکرو گرم ، ویتامین آ ۲۹۰ کرو گرم ، اسید فولیک ۱۶۰ گرم ، آب ۹۵رم ، کلسیم ۳۳ میلی گرم ، پتاسم ۲۴۷ گرم .

 

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 12:20  توسط حبیب اله گلفام  | 

مشکل لود شدن تصاویر

اگر در خصوص لود شدن تصاویر مشکل داشتید روی آن راست کلیک کرده و گزنیه show picture را بزنید .

با تشکر گروه فنی وبلاگ

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 12:6  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص بادر نجبوبه

       

نام علمي : Melissa officinalis

نام انگليسي : Lemon balm

خانواده : نعناعيان Lamiaceae

بادر نجبو به طبیعت گرم دارد

این گیاه ضد خستگیهای روحی می باشد . ضد استفراغ های دوران بار داری می باشد. ضد برونشیت

و ضد تشنج است . درمان دل پیچه و شفا بخش هیستری است .

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 10:40  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص چهل گیاه

چهل گیاه طبیعت گرم دارد

تقویت کننده معده و کمک به هضم غذا می کند . بادشکن و ضد سردی می باشد . ضد تهوع و ضد استفراغ است . تقویت کننده  قوای بدن است . بالا برنده فشار خون است . مسکن درد های ماهانه است . استفاده آن در شب باعث می شود انسان بی خواب شود .

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 10:36  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص شنبلیله

شنبلیله طبیعت گرم دارد

ضد قند و دیابت است . تقویت کننده قوای جنسی و نیروبخش است . بادشکن خوبی می باشد .

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 10:31  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص عرق اترج

اترج طبیعت گرم دارد

ضد اسهال و استفراغ می باشد . ضد عفونت . ضد نفخ معده . مقوی قلب ، معده ، کبد ، روده ه، و لطیف کننده پوست می باشد . ضد عطش و سکسه . تامین ویتامین سی .

نحوه استفاده ومصرف : بعد از هر غذا یک استکان

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 10:29  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص آویشن

طبیعت گرم دارد

مسکن است - ضد سرما خوردگی می باشد . مقوی معده و معالج بیماریهای قارچی و پوستی است

ضد عفونی کننده دستگاه تنفسی و ورم بینی و گلو می باشد.

در زبان انگلیسی آویشن تحت عنوان تیموس ولگاریس تلفظ می شود که تیموس یک لغت یونانی و به معنای شجاع است در یونان باستان زنان این گیاه را به لباس شوهرانشان

که عازم جنگ بودند می دوختند زیرا آنها معتقد بودند که آویشن سبب شجاعت و در نتیجه پیروزی همسرانشان در جنگ می شود.

آویشن یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است به طوری که مصریان و یونانیان باستان از آویشن برای درمان بیماری های خود استفاده می کرده اند .

در کتب مذهبی از آویشن به عنوان گیاه مورد علاقه حضرت موسی ( ع )  یاد شده است آویشن گیاهی از خانواده نعناعیان و گیاه بومی نواحی شرقی مدیترانه و از خواص دارویی شگفت انگیزی بر خوردار است  

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم بهمن 1388ساعت 10:25  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص هویج

هویج فرنگی

 میزان کالری در هر۱۰۰ گرم هویج ایرانی ۳۵ است و در هویج فرنگی ۴۰ می باشد

 من دوست صمیمی جگر هستم ، نور چشم شما را زیاد می کنم ، رنگ چهره را از تیر گی پاک خواهم کرد

برای خانمها عنصر بسیار مفید هستم ، در من ماده یی است که مقاومت پوست شما را زیاد می کند و خواص بی شماری که شاید ار آن کمتر کسی اطلاع داشته باشد

در من چند رنگ یافت می شود

1 - زرد رنگ که در نواحی قم بسیار وجود دارد که به آن زردک می گویند

2 - نارنجی من در همه جا وجود دارد

3 - بنفش من در لرستان یافت می شود در شهرستان بروجرد بسیار وجود دارد و فروش خوبی هم دارد

ما خانواده ( هویج ) دوست بسیار خوب جگر هستیم - زیاد کننده نور چشم بوده و شهوت را زیاد می کنیم و بر تعداد نطفه می افزاییم و آنرا برای تربیت جنین آماده می سازیم ، کسانی که می خواهند خون کهنه از بدنشان رخت برجسته وجای خود را به خونی پاک و تازه بدهد و آنهایی که به جهاتی کم خون شده اند ، مبتلایان به مرض قند ، چربی خون ، صفرا وی مزاجها ، و آنهایی که نمی خواهند در رشدشان اختلالی پیدا شود ، و همچنین زنان بار داری که آ رزوی فرزندی سالم و قوی و زیبا دارند و مادرانی که می خواهند شیرشان زیاد شود بدون شک غذایی بهتر از خانواده ما پیدا نخواهن کرد

4 - ما ادارار را زیاد می کنیم با چربی که خون دشمن سر سخت جوانی است می جنگیم و رنک چهره را زیاد خواهیم کرد بیماران کلیوی و مبتلایان نفریت دارویی بهتر از ما نخواهند یافت ، در پایان اکسیر جوانی می باشیم

+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و هفتم بهمن 1388ساعت 22:58  توسط حبیب اله گلفام  | 

خواص نعناع

نعناع

ضد تشنج و محرک و نیروبخش است

سکسکه و تنگی نفس را شفا می دهد

ضد اسهال می باشد

ترشحات معده را کم و عفونت ها را از بین خواهد برد

1 - عرق نعناع باد شکن و ضد تشنج و محرک و نیرو بخش است

2 - ترشحات زیاد معده را کم خواهد نمود

3 - دم کرده این گیاه جهت تقویت معده و روده توصیه می شود در ایران برگهای این گیاه را خشک نموده ودر مصرف غذای استفاده بسیار دارد  هم غذا را خوش طم می نماید هم باد شکن است . نعناع داغ خوش بو کننده سوپ ها و آش ها می باشد

+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و هفتم بهمن 1388ساعت 22:56  توسط حبیب اله گلفام  | 

مطالب قدیمی‌تر